ღვინის მწარმოებელმა კომპანიებმა უნდა დაიწყონ გლეხებთან მოლაპარაკებები და გამოუშვან მათი სახელობის ღვინოები. ღვინო აწარმოონ თვითონ გლეხებმა, მათვე დაწურონ და მათვე დააყენონ. ღვინის კომპანიებმა უბრალოდ ჩამოასხან, შეფუთონ და დისტრიბუციაში დაეხმარონ. ესე ღვინის კომპანიებს შეუმცირდებათ წარმოებაზე გასაწევი ხარჯები და შეძლებენ გაცილებით მეტი ხარისხიანი ღვინის რეალიზაციას.
ღვინის ხარისხიანობას უზრუნველყოფს ის ფაქტრი, რომ ღვინოები იქნება სახელობითი. ვფიქრობთ თითოეული გლეხი შეეცდება, რომ მისი ღვინო იყოს მაქსიმალურად სუფთა და საუკეთესო, რადგანაც ეს იქნება მათი ოჯახის სახელი. თან კარგი ღვინო მალე გახდება პოპულარული და გლეხებსაც მიეცემათ შესაძლებლობა უფრო მეტი გაყიდონ.
რაც მთავარია ეს ხელს შეუწყობს ყურძნის ჩაბარებასთან დაკავშირებული პრობლემის გადაწყვეტას. გლეხები უკვე თვითონ ჩაიბარებენ თავისი მეზობლებისგან ყურძენს და გააკეთებენ ღვინოს.
არჩილი
on Jul 20th, 2009
@ 14:40:
ჩემი აზრით ამ იდეის განხორციელება ღვინის ქარხნებზე უკეთესად დამოუკიდებელ ლაბორატორიებს გამოუვათ (ან ბიზნესმენებს, რომლებიც დამოუკიდებელ ლაბორატორიებს გამოიყენებენ და ასეთ ახლებურ ღვიის ბიზნესს წამოიწყებენ). ღვინის ქარხნებს მაინც საკუთარი ინტერესები აქვთ, ვენახებიც უკვე თავისი აქვთ და საკუთარი სიმძლავრეების გამოყენების თემაც უდგათ.